Няма по-добър начин да приготвите месо от това да го изпечете на дървени въглища. Но в това време навън може да се осъществи това изключително трудно, а защо да се лишвате от този божествен вкус, затова и сме ви подготвили резервен вариант.
Пилешкото месо е лесно смилаемо, струва много по-евтино от всяко друго и отнема няколко пъти по-малко време отнема за готвенето му. Но е малко сухо, така че изисква специален подход .
Днес ще ви кажем как да приготвите в кухнята си сочни и ароматни пилешки шишчета с бекон. Просто, бързо, вкусно и оригинално!
Пилешки шишчета с бекон
СЪСТАВКИТЕ
350 г пилешко месо
100 гр.
1 лимон
2 с.л соев сос
сол, черен пипер и смес от билки на вкус
3-4 скилидки чесън
олио за готвене
ПОДГОТОВКА
Нарежете пилето на малки парченца.
Смесете марината от соев сос, лимонов сок, нарязан чесън и подправки. Разбъркайте пилето с маринатата и изпратете за 2 часа в хладилника.
Увийте всяко парче пиле с бекон.
Поставете рулца върху дървени шишчета, като се опитвате да пробиете бекона по-близо до ръба, за да не се разгъне.
Сложете шишчетата в тигана. Трябва да добавите съвсем много малко олио, защото беконът е мазен.
Запържете барбекюто на среден огън от двете страни, докато пилето е готово
Ако готвите във фурната, то я загрейте до 200 градуса и накисвате шишчетата във вода и ги поставя по краищата, така че да не докосват дъното. Пече се в предварително загрята фурна до готвене, като периодично се обръщат.
Извадете готовите печени шишчета от фурната и сервирайте.
Приятен апетит!
Докато кебапът се приготвя от пилешки гърди , нарежете пресни зеленчуци за сервиране .