Взех няколко бишкоти и го направих досущ като от бутикова сладкарница, само че ми излезе в пъти по- евтино

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех няколко бишкоти и го направих досущ като от бутикова сладкарница, само че ми излезе в пъти по- евтино
Взех няколко бишкоти и го направих досущ като от бутикова сладкарница, само че ми излезе в пъти...
26059
Взех няколко бишкоти и го направих досущ като от бутикова сладкарница, само че ми излезе в пъти по- евтино
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за това тирамису измислих ненадейно - един ден, когато чудейки се какъв десерт бързо да направя, да е вкусен, но и да има шоколад в него… Така реших – тирамису с шоколад, но пък нямах ликьор вкъщи, затова реших да добавя банани. Определено се получи бързо, лесно, вкусно и ароматно тирамису, споделя Нина Тодорова от Kulinaria.net

 

Необходими продукти: 

- 500 г сирене маскарпоне

- 150 г фина или обикновена кристална захар

- 3 яйца

- 3 с.л.

течен шоколад

- 1-2 банана, нарязан на кръгчета

- 350 г бишкоти

- 300-350 мл нескафе ( 1 с.л. нескафе + 350 мл прясно мляко)

- натурално какао за поръсване

Количеството продукти стигат точно за една правоъгълна тава.

 

Да видим как стъпка по стъпка може да приготвите това вкусно и лесно тирамису: 

Отделяме белтъците от жълтъците и разбиваме с миксера на пяна жълтъците с половината от захарта. Разбиваме добре

Добавяме сиренето маскарпоне и течния шоколад

Купувайте само висококачествен течен шоколад - лешников крем. Също така избирайте хубаво сирене маскарпоне.

Разбъркваме с миксера

В друга купа разбиваме белтъците на гъст сняг с останалата част от захарта

Внимателно смесваме белтъците с жълтъците. Oбъркваме сместа с тел или дървена лъжица

Тук не използваме миксер, за да може съставките да останат пухкави

Приготвяме кафето (препоръчваме да е нес и да е приготвено с прясно мляко).

Топим само долната част на бишкотите в кафето. Покриваме дъното на тавичката с бишкоти

Слагаме половината от крема, разстиламе добре и отгоре редим нарязаните банани

Редим и втория ред бишкоти, напоени с кафе, като тук топим леко само горната част на бишкотите, за да не "размият" вкуса на бананите.

Слагаме и останалата част от крема

Оставяме тавичката в хладилника да отлежи поне за няколко часа, най-добре за цяла нощ, за да е по-ароматно и хубаво на другия ден.

Преди поднасяне поръсваме обилно с натуралното какао

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft