Сладкишът, който ще ви предложим днес е традиционен чешки пай , наподобяващ шарлота, но по мое мнение е дори по-вкусен. Аз го правя със сметана и използвам кайсии като пълнеж. Въпреки това, можете лесно да го приготвите с всеки плод, който имате под ръка.
Сладкишът с кайсии и сметана ще ви стане любим. Огромният бонус на тази рецепта е нейната лекота!
СЪСТАВКИ
12 кайсии
3 яйца
150 g захар
250 ml сметана
300 г пшенично брашно
7 g бакпулвер
щипка сол
В дълбока купа разбийте яйцата със захарта с помощта на миксер.
Налейте сметаната, продължавайки да разбивате. Добавете пресятото брашно, солта и бакпулвера, разбъркайте с шпатула или лъжица.
Измийте кайсии и махнете кости от тях. Плодове се нарязват на малки парчета.
Вземете формата за печене ( правоъгълна, 35 до 25 сантиметра). Сложете на дъното хартия за печене и след това излейте тестото в нея. Разстелете тестото равномерно с помощта на шпатула, поставете парчетата кайсия.
Печете във фурна, предварително загрята до 180 градуса за 25-30 минути. Охладете готовата торта и, ако желаете, поръсете с пудра захар.
Това е всичко, чешката шарлота е готово. Приятен апетит!
Споделете я с приятелите си в социалните мрежи, те със сигурност ще я оценят.