Взех няколко картофа, 1 яйце и малко кашкавал и спретнах възможно най- вкусната вечеря, която съм правила досега

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех няколко картофа, 1 яйце и малко кашкавал и спретнах възможно най- вкусната вечеря, която съм правила досега
Взех няколко картофа, 1 яйце и малко кашкавал и спретнах възможно най- вкусната вечеря, която съм...
28202
Взех няколко картофа, 1 яйце и малко кашкавал и спретнах възможно най- вкусната вечеря, която съм правила досега
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имах голям късмет със свекърва ми! Тя не е само мила и мъдра жена, но е и прекрасна домакиня. Именно от нея научих за огромния брой ястия, които сега готвя с удоволствие правя на съпруга и децата си.

Една от тези рецепти са картофените топки. Тези кюфтета нямат месо, но има картофи, кашкавал и лук. И което е най- хубавото, това ястие може да се приготви от картофено пюре, което примерно ви е останало от вчера . Въпреки това си заслужава да обелите и сварите пресни картофи заради него.

 

Днес редакторите ни ще ви споделят отлична рецепта за картофени кюфтета . Те изглеждат страхотно заобиколени от зеленина и ярки пресни зеленчуци и се получава много по-готино от картофените палачинки!

Картофени кюфтета

 

СЪСТАВКИТЕ

6-7 малки картофи
70 г кашкавал
1 яйце
1 лук
галета
сол на вкус
20 г масло
олио за готвене

ПОДГОТОВКА

Първо трябва да приготвите картофи. Измийте ги, почистете ги, сварете ги в подсолена вода. Отцедете и оставете да се охладят.

Охладените картофи усукайте през месомелачка.Рендосайте кашкавала. Измийте лука, обелете и нарежете на малки кубчета.

Разбийте яйцето и комбинирайте с картофите, добавете настъргания кашкавал и нарязания лук. Разбъркайте всичко добре.

От картофено тесто ръчно оформете заготовки за кюфтета.

Оваляйте добре всяко от заготовките в галета и след това направете плитки разрези под формата на решетка върху тях.

Поставете тигана на среден огън и загрейте растителното масло. Добавете малко масло към него.

Сложете картофените котлети в предварително хубаво загрят тиган и изпържете от двете страни до златисто.

Това е, картофените топчета са готови. Приятен апетит!

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Следващия път, когато решите да поканите гости у дома, опитайте се да готвите това ястие. Никой от гостите определено няма да се прибере гладен. Най-вероятно дори ще ви помолят да им напишете рецептата и ще ви смятат за истински майстор- готвач.

Картофените топчета са достойна рецепта за обилна вечеря . Те могат да се консумират като самостоятелно ястие или да се сервират вместо гарнитура към месни и рибни ястия. И моето семейство ги обича в комбинация с гъбен сос от гъби.

Колко често ядете картофени ястия ? Кои са ви любими? Чакаме вашите коментари!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft