Взех няколко лозиви листа и ги загрях в микровълновата за 30 секунди и сега цяла зима ще си ям пресни сармички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех няколко лозиви листа и ги загрях в микровълновата за 30 секунди и сега цяла зима ще си ям пресни сармички
Взех няколко лозиви листа и ги загрях в микровълновата за 30 секунди и сега цяла зима ще си ям...
12830
Взех няколко лозиви листа и ги загрях в микровълновата за 30 секунди и сега цяла зима ще си ям пресни сармички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В моята къща всички винаги си слагам лозови листа за зимата, за да мога да си правя вкусни сармички. Аз усърдно ги консервирах, както  баба ми ме научи. Но с течение на времето разбрах, че прекарвам твърде много време за това. Между другото, намерих по-лесен начин.

Подобно на повечето успешни рецепти и кулинарни трикове и тази намерих в интернет

Как да приготвим листа за зимнина

Средно едро младо грозде е подходящо за тази цел . Малките ще ви бъдат неудобни за работа, а големите са твърде трудни. По-добре е да използвате домашно грозде, без повреди или болести, отглеждано далеч от пътя.

Преди да замразите гроздовите листа , те трябва да бъдат омекотени. Можете да направите това по 2 начина.

Изплакнете гроздовите листа и нарежете стръковете с тях. Поставете в микровълнова за 30 секунди. Мощността не трябва да надвишава 800W. След това обърнете. Включете уреда отново за 30 секунди. Изплакнете листата от двете страни, изрежете дръжките. Преместете ги всички в метална купа, покрийте с вряла вода. Когато изстине, извадете листата и ги сложете на купчини по 10 парчета.

Замразяване на лозови листа

Препоръчваме да замразите 10-15 гроздови листа. Повторното замразяване и размразяване не е препоръчително. Поставете купчината листа в чиста пластмасова торбичка или опаковъчно фолио. Изгладете го, така че да излезе целият въздух.

Не е необходимо да се стяга твърде много, защото листата могат да се счупят. Слагаме навитите заготовки в съд и ги изпращаме във фризера. След 2-3 дни детайлът ще бъде готов за употреба. И можете да го съхранявате при стабилна температура до шест месеца.

Гроздови листа освен за сармички може да ви послужат и за други неща. Например, можете да увиете моцарела, смокини с козе сирене или дори филе от треска в тях. Не забравяйте обаче, че листата се готвят много бързо. 

 След размразяване листата остават сочни и вкусни, сякаш свежи.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft