Взех няколко тиквички, 3 яйца, малко брашно и навих на руло, след 2 часа цялото семейство хапваше вече витаминна бомба

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех няколко тиквички, 3 яйца, малко брашно и навих на руло, след 2 часа цялото семейство хапваше вече витаминна бомба
Взех няколко тиквички, 3 яйца, малко брашно и навих на руло, след 2 часа цялото семейство хапваше...
57464
Взех няколко тиквички, 3 яйца, малко брашно и навих на руло, след 2 часа цялото семейство хапваше вече витаминна бомба
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Спомням си как майка ми носеше през ден по цяла торба тиквички през лятото и всяка вечер пържеше или печеше. И никой не се оплакваше от монотонността. В разгара на пролетно-летния сезон този зеленчук буквално спасява всички празнични и семейни вечери.

Евтини, достъпни и много вкусни, какво друго да кажем

Руло от тиквички

Сигурни сме, че много домакини правят руло. Това е универсална храна: тя е красива на масата, вкусна и много евтина.

Но след като изпробвахме най-деликатната ролка от тиквички с пълнеж от извара , разбрахме, че това е нов фаворит сред леките храни. Рецептата за готвене е проста, най-важното е да изберете прясна млада тиквичка, за предпочитане бяла или златна.

СЪСТАВКИ НА ТЕСТОТО

600 g тиквички
100 g брашно
60 грама заквасена сметана
3 яйца
1 ч. Л бакпулвер
сол, пипер на вкус
всякакви подправки

 

СЪСТАВКИ ЗА ПЪЛНЕЖА

400 г извара
1 връзка копър
2 скилидки чесън
сол на вкус

ПОДГОТОВКА

Обелете тиквичките, отстранете семената, ако има такива. Настържете върху едро ренде. Посолете и оставете да престои 15 минути.
Когато тиквичките пуснат сок, той трябва да се изстиска. Резултатът трябва да бъде около 350 грама тиквички.

Добавете сметаната, брашното, бакпулвера, солта, черен пипер и жълтъци към тиквичките. Белтъците не се изхвърлят, те все още ще ни бъдат полезни!
Фурната е предварително загрята до температура от 180 градуса. В същото време, докато загрява, разбийте белтъците до буйна пяна и смесете с шпатула с тестото от тиквички.

Покрийте листа с пергамент и го намажете с растително масло. Това е много важен момент, не ги пренебрегвайте.
Поставете подправките директно върху пергамента, изсипете тестото отгоре и го изравнете върху повърхността на формата. Изберете форма, така че тестото да е ниско, оптимално - до 2 cm.

Печете тортата във фурната за 15-30 минути, в зависимост от дебелината на тестото във формата. Не прекалявайте!
Когато тортата е готова, сложете го върху суха кърпа и оставете да изстине за 30-40 минути.

Междувременно подгответе пълнежа. Смесете извара с нарязани зеленчуци, чесън, преминал през преса, и сол. Теоретично можете да използвате всякакъв пълнеж по ваш вкус.
Охладете тортата внимателно, отделена от пергамента и поставете пълнежа върху нея.

Навийте руло, увийте го с фолио, за да предотвратите загубата на формата си и го изпратете в хладилника в продължение на 2 часа. През това време ролката ще бъде напоена и охладена. Приятен апетит!

През лятото без тиквички не е същото. Много проста предястие, но може да се сервира с всякакви ястия

За да покажете рецептата на приятелите си, кликнете върху „Споделяне във Facebook“.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft