Взех няколко тиквички и кайма и ако знаете каква вечеря спретнах, 3-ти ден подред пак я правя, защото друго не искат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех няколко тиквички и кайма и ако знаете каква вечеря спретнах, 3-ти ден подред пак я правя, защото друго не искат
Взех няколко тиквички и кайма и ако знаете каква вечеря спретнах, 3-ти ден подред пак я правя,...
59240
Взех няколко тиквички и кайма и ако знаете каква вечеря спретнах, 3-ти ден подред пак я правя, защото друго не искат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Гнезда от тиквички с мляно месо  - голямо ястие за тези, които обичат да ядат и не искат да прекарват много време в готвенето. В допълнение, в тази комбинация, съставките перфектно разкриват своя вкус и се допълват взаимно. И ако използвате пилешко вместо кайма, и вместо кашкавал, например, моцарела, гнезда може да се нарекат леки и диетични.

Съвет: ако нямате ренде и не искате да губите време за смилане, можете просто да изрежете тиквичките на филийки и да навиете в яйце и брашно. Във всеки случай ще се окаже страхотно.

 

съставки

тиквички 2 броя

Мляно свинско или телешко месо 300 g

лук 1–2 бр.

Яйце 2 броя

Пшенично брашно 100 g

домат 1 брой

кашкавал 100 g

сол на вкус

Провансалски билки на вкус

 

подготовка

В дълбока купа смесете мляното месо с нарязан лук, сол и черен пипер. Обелете тиквичките и ги настържете на ренде. Поръсете тиквички с щипка сол и ги оставете за 10 минути. След това внимателно ги изстискайте от излишната течност с ръцете си.

В отделна купа разбийте яйцата със сол. Потопете тиквичките на малки порции в сместа от яйца и след това в брашно. Разстелете зеленчуците в тесто за печене под формата на гнезда, намазани със слънчогледово масло.

Използвайте влажни ръце, оформете топки от мляно месо и ги поставете в гнездата от тиквичките.

Сложете нарязани домати и настърган кашкавал.

Изпратете във фурната, загрята до 200 градуса за 40-45 минути.

Този вкус може да се сервира със сос от заквасена сметана и салата от пресни зеленчуци, да се ядат топли, докато кашкавалът е направил кора, а плънката не е загубила сочност. Вижте как можете да приготвите тиквички с месни топчета и споделите сезонната рецепта с приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft