Днес имаме за вас страхотна идея за ваканционно ястие, с което ще съберете всички овации на гостите.
За да опростим още повече задачата си, вместо да омесваме тестото и да печем тортата за основата, ще използваме мек хляб - той перфектно поддържа формата си!
Съставът на пълнежа е разнообразен: заменете шунката със салам, риба тон или леко осолена сьомга. По желание добавете ароматни зеленина, сочна маруля, зеленчуци.
Съставките
Тост хляб 500 g
Крема сирене 500 g
шунка 250 g
морков1 бр
чесън 1 скилидка
Крема сирене 200 g
майонеза 200 g
маслини 100 g
сол на вкус
подготовка
Отрежете коричките от филийките хляб. Покрийте дъската за рязане с прилепващо фолио, разпределете филийките хляб леко да се припокриват, минете с точилката, за да изглеждат като правоъгълен блат.
Намажете основата с крема сирене и добавете сол на вкус. Поставете филийки маслини и нарязана шунка. Настържете моркови, крема сирене и чесън на ренде с малки дупки, разбъркайте. Поставете получената маса в равномерен слой върху шунката.
Сгънете ръба на фолиото, навийте на ролка. Поставете в хладилника за час. Изрежете една четвърт от ролката по протежение, прикрепете изрязаната част с наклонен разрез към основната част, за да изглежда като клон
Намажете повърхността на продукта с майонеза, с вилица направете бразди - имитация на дървесна кора.