Картофите са един от най-популярните зеленчуци в много страни. Варени, с или без масло, те са неизменна част от традиционната вечеря.
Оказва се, че с помощта на картофи можете бързо и ефективно да почистите приборите за хранене , които са загубили предишния си блясък и са станали матови. Или по-скоро с помощта на картофени обелки.
Снимка: pixabay
Просто избършете старателно вилиците, лъжиците и ножовете си с тях (внимавайте да не се нараните). След това ги полирайте с мека кърпа, например микрофибърна.
Снимка: pixabay
Друг начин е да използвате водата, останала от варенето на картофите. Когато извадите зеленчуците, потопете приборите си в нея за около 10-15 минути, след което извадете, подсушете и полирайте.
И в първия, и във втория случай приборите ще изглеждат като нови и няма да има следа от петна или потъмняване!