Не всички домакини обичат да готвят пилешки гърди . Не е изненадващо, защото ако ги изпуснете за миг, те незабавно стават сухи и безвкусни. Ето защо редакцията ни ви предлага проста и надеждна рецепта за сочна пилешка гърда с инструкции за готвене стъпка по стъпка.
Рецепта за сочни пилешки гърди
Тази рецепта е изключително проста. За да приготвите пилешки гърди, имате нужда от минимум съставки и време. Бъдете сигурни, ще се получи много вкусно, необичайно, а месото ще остане невероятно крехко! Между другото, като бонус, в края на статията ще намерите кратко видео, което ще демонстрира целия процес на готвене на пилешки гърди от началото до края.
Съставки
2 пилешки филенца
3 яйца
1 ч.л. подправки за пилешко (на вкус)
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
2 с.л. нишесте
растително масло (за пържене)
Подготовка
Първата стъпка е да нарежете пилешките гърди на дълги парчета. Много е важно месото да се реже както е показано на снимката, за да стане месото нежно. След това начукваме всяко парче с острата страна на нож от двете страни, така че подправките да влезнат по- добре в месото
Изпращаме жълтъците, отделени от белтъците, в купата с пилешките гърди. След това добавете чесъна, прекаран през преса, подправки и сол. Ако подправките ви вече съдържат сол, вземете това предвид, за да не пресолите бъдещото ястие. Разбъркайте всичко добре и оставете месото да се маринова поне 20 минути.
Когато гърите са мариновани, поръсете с нишесте и отново разбъркайте добре. Нишестето ще направи месото още по-сочно.
Сега разбийте останалите белтъци с щипка сол, докато станат пухкави. След това потапяме всяко парче пиле в белтъка и веднага го изпращаме да се пържи в предварително загрят тиган с масло или олио. Пържете на умерен огън буквално по 2 минути от всяка страна.
А ето и обещаното видео , където можете да видите всички подробности за приготвянето на такива хапки
Разбира се, най-добре е да сервирате пилето с млади картофи и пресни зеленчуци. Приятен апетит!