Сивата мрачна сутрин на зимния ден може веднага да стане много по-топла и приятна, ако ви чака баница с бутер тесто, месо и кашкавал за закуска. Всички вкъщи са във възторг, а аз започнах все по-често да я правя.
Днес редакционният ни съвет ще ви сподели инструкции за приготвяне на бърза баница върху тънко хрупкаво бутер тесто с вкусен пълнеж. Не готвя тестото, а го купувам от магазина!
БАНИЦА С БУТЕР ТЕСТО
СЪСТАВКИ
500 г бутер тесто
500 г кайма
1 глава лук
200 г кашкавал
100 ml оцет 9%
100 мл вода
3 с.л. кетчуп
сол, черен пипер, босилек на вкус
ПОДГОТОВКА
Обелете лука и нарежете на тънки половинки пръстени. Прехвърлете лука в удобен съд, добавете оцет и вода към лука. Оставете лука да се маринова за 15-20 минути.
Прехвърлете каймата (Олга Матвей съветва да смесите различни видове месо) в тиган и пържете до омекване. Осолени и добавете пипер на вкус, можете да добавите и малко сушен босилек.
Навийте на тънко две парчета бутер тесто . Прехвърлете първия слой тесто върху лист за печене, застлан с хартия за печене. Намажете тестото с кетчуп и след това разнесете каймата по цялата повърхност.
Отцедете течността от лука и след това сложете върху каймата. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Покрийте с второто парче тесто, внимателно пъхнете краищата на сладкиша от ръб до ръб. Правете произволни пробиви с вилица по горния слой на тестото.
Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 20 минути, докато омекне.
Това е всичко, бърза баница от бутер тесто е готова. Добър апетит!
За да научите повече за рецептата, гледайте това видео от кулинарния канал на Олга Матвей. В своя канал красивата Олга споделя своите доказани и любими рецепти, които винаги се получават!
Баница с бутер тесто, вкусно месо и кашкавалче с горещ сладък чай - какво по-добро! Между другото, можете да експериментирате с различни пълнежи. Много обичам да добавям консервирана царевица и ориз към баницата и вие го виждате по ваш вкус.