Взех ютията и минах тестото с нея, трик за най- опитните домакини

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех ютията и минах тестото с нея, трик за най- опитните домакини
Взех ютията и минах тестото с нея, трик за най- опитните домакини
16251
Взех ютията и минах тестото с нея, трик за най- опитните домакини
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато говорим за тестени изделия, често представяме продукти от варено тесто, максимум - със сос за паста. Когато говорим за юфка, всичко е малко по-сложно, но без него е невъзможно да си представим нито лагман, нито рамен. Юфката е по-скоро за супи и затова е толкова специална. Закупените удобни храни никога не могат да се сравняват с домашните юфка .

Това тесто с юфка съдържа само яйца и брашно, така че ако на опаковката има повече от две съставки, има причина самостоятелно да овладеете тази рецепта. В допълнение, той е много прост за приготвяне, а свеж е още по-вкусен. „С вкус“ ще ви каже как да готвите висококачествена юфка у дома, използвайки ... ютия!

 

Съставките

Яйце 1 бр

Пшенично брашно 110 g

сол на вкус

 

подготовка

Разбийте яйцето със сол до гладкост и пресейте пшеничното брашно в него. Омесете плътно гъсто тесто с минимално количество бучки


Разточете тестото на един тънък слой. Както се казва, ако можете да прочетете книга през него, то то е идеално


Покрийте тестото с пергаментова хартия, без да поръсите брашно по повърхността и го изгладете отгоре, така че да изсъхне добре, но все пак може да го навиете на руло.


Разточете тестото на руло и го нарежете на тънки ивици. Можете също да нарежете тестото на няколко правоъгълника и след това на линийки, ако ви е по- лесно

 

Обикновено след разточване на тестото се поръсва с брашно, за да не лепне, но именно заради него бульонът се замъглява. За да поддържате прозрачност, също се нуждаете от ютия: по този начин тестото ще бъде изсушено достатъчно добре, за да не залепне. Изберете сами размера на юфката , но не забравяйте, че дължината й не трябва да надвишава 15 см, и обикновено да не е по-широка от 1 см. За да приготвите юфка предварително, се препоръчва да изсушите допълнително и да съхранявате в буркан, но препоръчваме да я приготвите на порции, преди да добавите към бульона.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft