Захаросаните плодове са едно от най-популярните и вкусни лакомства, които се използват за украса на десерти. Те се появяват в Русия през XIV век. Но тази сладост започна да се радва на особена популярност едва четири века по-късно. Това беше улеснено от Катрин II, която често изискваше да сервира захаросани плодове на масата. Аз самият съм лудо влюбен в тях, и особено - в захаросаните ягоди .
Естествен деликатес може да се приготви от почти всички годни за консумация плодове . Ето моята най-добра рецепта за вкусно домашно лакомство с ягоди . Може спокойно да се дава на децата вместо сладкиши. Освен това приготвянето на захаросани плодове самостоятелно е толкова лесно
Съставки
Ягода 1 кг
Захар 800 гр
Вода 1 л
Подготовка
Налейте вода в тенджера, добавете захар, оставете да заври. Разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
Потопете плодовете във врящия сироп. Варете около 10 минути. Поставете ягодите в гевгир и оставете сиропа да се отцеди.
Поставете ягодите върху лист за печене, покрит с фолио или пергамент. Поставете го във фурна, загрята до 35–45 градуса. Печете, докато плодовете добре изсъхнат, около 2 часа.
Поставете готовите захаросани плодове в стерилизирани стъклени буркани и затворете плътно с капаци.
Сезонът на ягодите вече започна. Затова ви съветваме да запазите тази рецепта за сладкиши и да я използвате, когато е възможно. Ще останете възхитени!