Всички знаем, че чесъна е една от най-често използваните съставки в кухня по целия свят, защото той дава много вкус на храната, но и защото е много мощен и може да лекува много заболявания.
Най-добрият начин да получите всички ползи от него е, да го консумирате суров.
Консумацията на чесън ще ви помогне да намалите високото кръвно налягане и холестерол, предотвратява коронарна болест на сърцето и инфаркт.
Освен това, той може да спре последиците от атеросклерозата.
Освен че е чудесен за сърдечно-съдовата система, чесъна също може да ви помогне, ако страдате от ежедневните здравословни проблеми, като например настинка, грип, треска, диария, ухапвания и гъбични инфекции.
Чесънът също е в състояние да управлява симптомите на остеоартрит, уголемена простата и диабет.
Хората трябва да консумират чесън на дневна база, за да се подобри тяхната устойчивост и способността на организма за премахване на токсините. Той също така допринася за значителни загуби на мазнини.
Комбинацията от чесън с лук и джинджифил дори може да детоксикира от химиотерапия.
Както вече споменахме, пресен чесънът е най-добът, тъй като алицин , активната му съставка е децентрализирана от топлина.
Всичко, което трябва да направите, е да смачкате чесън и да го оставете за 15 минути преди консумацията. След като се намачка, той активира реакция, която прави алцинът много по-мощен.
Друго много важно нещо е да се консумира чесън на празен стомах, защото, ако стомахът е пълен с храна, има трудности при обработването му и хранителните му вещества се губят.
На първо място, нарежете 2-3 скилидки чесън на малки парченца и ги смесете с една супена лъжица мед.
За да се чувствате по-енергични, да бъдете по-слаби и най-важното, по-здрави, трябва да консумирате тази смес всеки божи ден.