Те се приготвят по тази рецепта много лесно, така че дори човек, който е скаран с готвенето, може да се справи с нея. Няма нужда от никакви готварски умения.
Разбира се, по-добре е да използвате пуешки, вместо пилешки. Имат повече месо. А ако вратовете ви притесняват, можете да използвате всяка част от пилето и да го сготвите по същия начин. Основното е да овладеете тази технология на готвене.
Нека да преминем към процеса на готвене:
Вземете шийките и ги почистете малко. Отстранете излишната мазнина в областите, където има много.
След това ще ви трябва глава чесън, обелете скилидките и ги нарежете по ваше желание. Можете да използвате повече чесън за тази рецепта.
Сега да пържим. Налейте олио в тигана и добавете първо чесъна. Запържете го малко, за да предаде аромата си на маслото.
След това поставете шийките. Запържете ги до приятен цвят. обаче не е нужно да се тревожите твърде много за това да ги изпържите добре.
Нека има поне няколко шийки със златиста коричка - това ще се отрази добре на вкуса им. Пържете на много силен огън, за да не се сварят.
Към леко запържените вратчета се добавя доматено пюре (една супена лъжица). Разбъркайте и запържете.
Сега налейте малко вода, почти до самия ръб. Добавете подправките, които харесвате. А задължителните добавки са мед и соев сос. Добавих и пушен червен пипер, сух чесън, черен пипер и къри.
Когато водата заври, на повърхността ще се появи пяна, която трябва да се отстрани.
След това затворете капака и гответе пет минути на силен огън. След това махнете капака и оставете да се изпари водата, докато получите гъст и вкусен сос.
Когато изпарите излишната течност, ще получите такава красота и най-важното - вкус.