Дълго време ми се струваше, че няма нищо по-хубаво от класическите пържени картофи. Просто трябва да ги оваляте в брашно или галета и след това да ги изпържите в олио. Само да знаех как да готвя тиквички в тиган, така че да приличат на картофи! Сега ги приготвям по единствения начин и то става уникален
Тънкостта е да нарежете зеленчука на дебели ивици все едно правите клинове за картофки. Това ще задържа повече сок, но ще покафенеят до златисто. Тази рецепта се нарича корейска, въпреки че, както за мен, корейската част е само капка соев сос . И тя е полезна тук!
Съставки
Тиквички 1бр
Пшенично брашно 1 супена лъжица
Червен пипер 1 ч.л.
Соев сос 1 супена лъжица
Чесън 2 скилидки
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Горчица 1 ч.л.
Слънчогледово олио на вкус
Копър на вкус
Подготовка
Обелете тиквичките и ги нарежете на големи ивици, както правите с картофите. Комбинирайте тиквичките с червен пипер и брашно, така че свободно течащата смес да ги покрие равномерно.
Запържете тиквичките в масло до златисто- кафяво.
Докато се пекат, пригответе дресинг: Комбинирайте ситно нарязан копър с горчица, соев сос, черен пипер и сол. Подправете горещите тиквички и сервирайте.
Това е едно от малкото ястия, което е здравословно макар и пържено. Сервирайте тиквички в корейски стил горещи като гарнитура или студени като разядка. Освен това те са много леки и не развалят фигурата. Запазете рецептата за бъдещи справки - това лято определено ще бъде хит.