Взимам 400 грама кайма-Правя кладенче, като сипвам вътре яйца, мляко и магданоз и става жестоко!

вход през zajenata.bg
За Жената
Взимам 400 грама кайма-Правя кладенче, като сипвам вътре яйца, мляко и магданоз и става жестоко!
1047
Снимков материал: pixabay.com
Взимам 400 грама кайма-Правя кладенче, като сипвам вътре яйца, мляко и магданоз и става жестоко!

Необходими продукти:

400 грама кайма смес
1 глава кромид лук
80 грама галета
чили на вкус
черен пипер
50 милилитра растително масло
70 милилитра студена вода
5 яйца
100 милилитра прясно краве мляко
¼ връзка магданоз
150 грама кашкавал

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете лука на ситно. Сложете  го в купа, добавете каймата, яйцето, галетата, 1 яйце и овкусете със сол, чили на вкус и мелен черен пипер.

Сипете 70 милилитра вода и след това разбъркайте добре.

Вземете форма за печене с размери 21 на 15 на 6 сантиметра и намажете с малко краве масло. Сложете каймата в нея и с ръце разпределете равномерно по дъното и стените на съда.

В купа сложете останалите яйца, прибавете прясното мляко и щипка сол и разбъркайте. Настържете кашкавала на едро ренде и го поръсете по дъното на формата за печене. След това полейте с яйчната смес.

Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 35-40 минути или до златисто.

Извадете, махнете формата и нарежете. Поднесете ястието топло с гарнитура по избор.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft