Взимам брашно и вода и правя турска баница на тиган-Истинска находка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взимам брашно и вода и правя турска баница на тиган-Истинска находка
Взимам брашно и вода и правя турска баница на тиган-Истинска находка
8416
Взимам брашно и вода и правя турска баница на тиган-Истинска находка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

След като опитахме това ястие за първи път, то стана чест гост на нашата трапеза, защото се приготвя бързо, евтино и много вкусно!

съставки:

  • Брашно - 500гр
  • Яйце - 1 бр
  • Сол 1 ч.л. -
  • Вода - 300 мл
  • Масло 100 г
  • Растително масло 60 г -
  • Зелен лук
  • Магданоз
  • Копър

Да започнем да готвим:

Замесвам тесто от брашно, вода, яйца и сол.

След това го покривам с фолио и го оставям да почине за 20-30 минути.

Разтопявам маслото и го смесвам с растително масло. Разбърквам всичко добре.

Разделям тестото на 4 части и всяка разточвам на тънък пласт.

Намазвам тестото с маслената смес.

Поръсвам тестото с билки - вземам магданоз, зелен лук и копър.

Покривам този лист тесто с друг и съединявам краищата.

Нарязах получената торта на тесни ленти, широки около 2-3 см. В резултат ще получите 2 такива торти.

След това навивам лентите на рула.

Навивам лентите една след друга на руло (по метода на снежната топка). 4 парчета тесто ще направят 4 торти.

Всяка питка разточвам с точилка.

Изпържете питките в смес от масла до златисто кафяво.

Огънят трябва да е среден.

Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft