След като опитахме това ястие за първи път, то стана чест гост на нашата трапеза, защото се приготвя бързо, евтино и много вкусно!
съставки:
- Брашно - 500гр
- Яйце - 1 бр
- Сол 1 ч.л. -
- Вода - 300 мл
- Масло 100 г
- Растително масло 60 г -
- Зелен лук
- Магданоз
- Копър
Да започнем да готвим:
Замесвам тесто от брашно, вода, яйца и сол.
Разтопявам маслото и го смесвам с растително масло. Разбърквам всичко добре.
Разделям тестото на 4 части и всяка разточвам на тънък пласт.
Намазвам тестото с маслената смес.
Поръсвам тестото с билки - вземам магданоз, зелен лук и копър.
Покривам този лист тесто с друг и съединявам краищата.
Нарязах получената торта на тесни ленти, широки около 2-3 см. В резултат ще получите 2 такива торти.
След това навивам лентите на рула.
Навивам лентите една след друга на руло (по метода на снежната топка). 4 парчета тесто ще направят 4 торти.
Всяка питка разточвам с точилка.
Изпържете питките в смес от масла до златисто кафяво.
Огънят трябва да е среден.
Добър апетит!