Взимам извара, лимон и приготвям невероятно вкусен сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взимам извара, лимон и приготвям невероятно вкусен сладкиш
Взимам извара, лимон и приготвям невероятно вкусен сладкиш
1395
Взимам извара, лимон и приготвям невероятно вкусен сладкиш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще споделя с вас една рецепта за домашно приготвен пай с лимонова извара, който със сигурност ще се хареса на всички любители на гурме сладкиши. Тази рецепта е особено ценена заради своята простота, което я прави достъпна както за опитни, така и за начинаещи готвачи.

Особено обичам домашно приготвените десерти с извара и семейството ми напълно споделя тази любов.

Често експериментираме с различни рецепти за десерти с извара, като чийзкейкове и пай. Какво мислите за такива десерти? Пишете в коментарите.

Тази рецепта има специален привкус с лимон, който придава на печивата специален аромат и добавя лека тръпчивост. Предпочитам да използвам лимонова кора за това. За да го получите, просто измийте добре лимона и настържете кората му, като внимавате да не докоснете бялата гъбеста част, която може да добави горчивина.

 

Необходими продукти:

• 500 г извара;

• 2 белтъка;

• 100 г захар;

• 4 с.л. брашно;

• 100 мл мляко;

• кора от 1 лимон;

• 2 жълтъка;

• 100 мл мляко;

• 2 с.л. брашно;

• 0,5 ч.л. бакпулвер

Сега нека да преминем към подготовката на основата на изварата, но първо няколко съвета:

  • Изберете прясна, несуха, пълномаслена извара за най-добър вкус и текстура;
  • Отделете веднага жълтъците от белтъците в различни съдове;
  • Използвайте кръгла тава за печене, за да избегнете мокър център и сухи краища;
  • Тестото трябва да е доста течно, това ще гарантира правилната текстура на пая;
  • За украса използвайте горски плодове, ядки или сладко, но аз най-често поръсвам готовия пай с пудра захар.

Процес на готвене:

Смесете в купа изварата, захарта и белтъците. По желание можете да добавите малко мляко.

Добавете лимонова кора.

Добавете предварително пресятото брашно.

Добавете бакпулвер или сода, погасена с лимонов сок.

Разбийте всички съставки старателно с блендер до гладкост.

Смесете жълтъците с прясното мляко на стайна температура.

Смесете всички съставки с бъркалка.

Отново добавете брашното и го пресейте.

Сега първо поставете извареното тесто във формата и след това го напълнете с млечната смес.

Печете във фурната на 180 градуса до готовност, около 25-30 минути. Проверете готовността с дървен шиш.

Поднесете пая, след като се охлади и стегне малко.

Този пай върви добре с чаша кафе или чай и става още по-вкусен на втория ден след приготвянето.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft