Ако все още не сте запознати с ястието с оригиналното име "Коноп" , може би обилната закуска или вечеря отнема повече време, отколкото би могло. Хлябът с кайма ще бъде отлична алтернатива на горещите сандвичи и дори пайове. Половин час (от които ви трябват само 5 минути), а на масата вече ще има чиния с ароматни кошници с кайма .
Хубавото е, че ви трябва само една франзела и доста малко кайма, буквално 10 супени лъжици. Вкусът може да бъде разнообразен с избрани от вас подправки, а редакцията ни ще ви сподели класическата рецепта с черен пипер и сол.
Съставки
Телешка кайма или свинска кайма 300 гр
Яйце 4бр
Мляко 50 мл
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Франзела или багета
Пшенично брашно 2 с.л.
кашкавал на вкус
Подготовка
Нарежете багета на 12 парчета. Издърпайте срединката от всяка, но не така, че да остане само кората.
Накълцайте хлябът в каймата, добавете сол, черен пипер и разбъркайте плънката. Напълнете с нея получената кошничка
Разбийте яйцата с мляко, добавете сол, брашно и разбийте отново.
Сложете пълнения хляб в дълбок тсъд, покрийте с яйчената смес и печете на 180 градуса за 25 минути. След това поръсете със сирене или кашкавал и дръжте във фурната до златисто кафяво.
Хлябът с кайма ще стане много по-пикантен, ако към него добавите зеленчуци (например кориандър или магданоз) и малко лют пипер. Но тази рецепта е по-подходяща за вечеря, тъй като ястията с пикантен вкус не са подходящи за сутрешно хранене . В същото време пълненият хляб може да се превърне в звездата на масата и на закуска, ако не добавяте люто, а за децата това ще е един нов прочит на така обичаните принцеси