Това тесто за паниране е страхотно, изключително бързо и толкова вкусно, че лесно можете да го използвате и за пържоли. Отличен вкус!
Не е тайна, че всички обичаме най-много пържените тиквички.
Можете да добавите различни подправки, билки или сирене към тестото, което ще създаде различни вкусови комбинации.
Сместа полепва добре към тиквичките, благодарение на което остава еднородна при пържене.
Перфектната панировка за тиквички
Продукти:
- 1 тиквичка (или карфиол, гъби...)
- 2 яйца
- 100 мл кисело мляко
- 3-4 супени лъжици обикновено брашно
- 1 скилидка чесън
- сол и черен пипер
Процедура:
Измийте, подсушете и нарежете тиквичките на филийки (не белете).
Посоляват се, добавя се пресованият чесън и се разбъркват добре.
Оставете да починат малко.
Разбийте яйцата със сол, черен пипер и кисело мляко.
Добавяме и 2 препълнени лъжици брашно.
Объркваме еднородно тесто,
Пръчиците от тиквички първо се овалват обилно в брашно (излишното се изтупва), след това в панировъчно тесто и се пържат в сгорещено олио до златиста коричка от двете страни.
Снимка: YouTube
Тестото се държи прекрасно, не се разтича, не се разкъсва и не пада.
Снимка: YouTube
Желаем ви приятен апетит! :-)
Снимка: YouTube