Днес ви предлагаме да опитате една необичайно вкусна и лесна закуска . След пържене тестото става хрупкаво и пухкаво, а пълнежът остава възможно най-сочен.
Препоръчваме използването на домати и варена наденица като пълнеж за банички . Доматите избирайте не прекалено сочни, месести сортове. Парчетата от кашаквал, зеленчуци или, например, пържени гъби с лук значително ще обогатят вкуса. Изберете какво харесвате най-добре.
съставки
кисело мляко 250 ml
сода 0,5 ч. Л.
Яйце 1 брой
сол 0,5 ч.
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
Пшенично брашно 350–400 g
колбас по ваш избор 100 g
домат 2 броя
подготовка
В дълбока купа комбинирайте киселото мляко със содата. Добавете сол, яйце, слънчогледово масло, разбъркайте. Добавете брашното, омесете мекото тесто. Намажете със слънчогледово масло, сложете го в купа и оставете за 10-15 минути
Нарежете салама и доматите на тънки филийки.
Разточете тестото, разделете го на 2 части, всяка от които се разточва в слой с дебелина до 1 см. На първия слой поставете кръгчетата от колбасите на известно разстояние един от друг, на върха с домати. Покрийте с втори слой. С помощта на чашка отделете саламките.
Запържете баничките под капака на нагрятото слънчогледово масло до златисто кафяво. Поставете готовите саламки върху хартиена кърпа, за да премахнете излишната мазнина.
Ако ви харесва тази идея за приготвяне на бързи и вкусни закуски , ви предлагаме да я споделите с приятелите си .