Скаридите са морски дарове, които всички без изключение обичат. И за да ги вкусите, не е нужно да чакате празничния сезон. Но много хостеси се оплакват, че замразените ракообразни никога не се оказват толкова вкусни като прясно уловените. Всъщност просто трябва да знаете как да готвите скариди в сос .
Щастливи сме да споделим с вас рецепта за невероятен чесново-сметанов сос , в който определено си заслужава да се къпете скариди в магазин преди сервиране. В тази форма те могат да се добавят към тестени изделия , салати и могат да се ядат просто така. Опитайте, няма да можете да останете безразлични.
Съставки
Скариди 400 гр
готварска сметана 200 мл
Чесън 4 скилидки
Черен пипер (смлян) на вкус
подправки на вкус
Сол на вкус
Индийско орехче на вкус
Подготовка
Загрейте масло в тиган и към него добавете накълцан чесън. Пържете около минута.
Изсипете размразените скариди в тигана и бързо ги запържете на силен огън.
Нарежете подправките и ги изпратете в тигана с останалите съставки. Подправете със сол и черен пипер на вкус, добавете сметана и индийско орехче. Разбъркайте.
Оставете ястието да къкри на тих огън, докато сметаната започне да се сгъстява.
Ароматите, идващи от кухнята, сами ще съберат всички домакинства на масата. Не пропускайте да опитате тази успешна рецепта и да я споделите с приятелите си. Вижте как можете да направите тази вкусна морска храна по-интересна .