Когато времето е прекрасно навън, цялото семейство излизан и се прибира късно вечер. Вечер всеки иска нещо леко за хапване и възможно най- бързо да стане, затова реших да сготвя оригинален шашлик от свинско филе . За него не ви е необходима скара, всичко може да се направи във фурната.
С какво този кебап се различава от останалите? И фактът, че всяко парче наподобява охлюв . Увивам резени шунка, чушки и мариновани краставици в начуканото месо. И сервирам печени рулца с пикантен доматен сос. Какъв вкус, каква гледка - просто невероятно, повече обикновени пържолки няма да вкусите!
Съставки
Свинско бон филе 600 гр
Шунка 200 гр
чушка 1бр
Лук 2 бр.
Доматено пюре 200 гр
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Чесън 2 скилидки
Захар 2 с.л.
Соев сос 2 с.л.
Кетчуп 2 с.л.
Табаско 10 g
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
Подготовка
Измийте и изсушете месото. Разделете го на три парчета и начукайте добре. Подправете с черен пипер и сол.
Нарежете шунката на филийки (9-10 парчета), 1 глава лук на половин пръстени, а чушките и краставиците на дълги ивици. Поставете върху месото, като разпределите равномерно между котлетите.
Навийте месото на руло, нарежете на 2 см дебели парчета и ги закрепете върху шишчета. След това поставете върху хартия за печене, застлана с хартия за печене и печете 30 минути на 180 градуса
Загрейте слънчогледово олио и задушете нарязан лук и чесън, прекарани през преса. Добавете доматено пюре и след минута захар, соев сос, горещ кетчуп и табаско. Гответе на слаб огън, докато се сгъсти, като разбърквате от време на време.
Изсипете соса в дълбока купа и отгоре поставете шишчетата от месо . Можете също да сервирате соса отделно или да полеете месото.
Месните охлюви също могат да се готвят на огън, просто предварително пригответе филето и соса. Наблюдавайте внимателно, огънят може да развали нежното месо с пълнежа . Сигурен съм, че всеки ще оцени такова необичайно барбекю.