Вашата готварска книга, най-вероятно, вече е изпълнена с рецепти за голямо разнообразие от видове вечери : от хляб и зеленчуци, панирани и без, диетични и с месо, от местни и в чуждестранни продукти. Изборът пада върху една или друга опция, в зависимост от повода и предпочитанията на гостите, които се събират. Но днес редакторите ни решиха да ви предложат още една опция, с която винаги можете да изненадате всички.
Пикантно допълнение към зеленчукова салата и оригинална вечеря едновременно - по този начин можете да характеризирате това ястие. Ето какво можете да сервирате вместо обичайната нарязано сирене за мезе. Не мислете, че ще ви отнеме много време да го сготвите. Но на масата такова предястие ще изглежда много интересно!
Съставките
бекон 300 g
Извара 500 g
Пшенично брашно 2 с.л.
Яйце 2 бр
копър
чесън 2 скилидки.
захар на вкус
сол на вкус
подготовка
В дълбока купа смесете извара, пшенично брашно и яйца. Нарязваме ситно копър. Прекарайте чесъна през преса. Добавете всичко към изварата и яйчената маса. Добавете сол и захар. Разбъркайте внимателно съставките в съд
От получената маса оформете топчета. Вземете 2 ленти бекон. Поставете ги напречно на чиста повърхност и поставете топчето извара в центъра
Увийте топката в бекон. Ще получите плик с пълнеж. Направете това с цялата извара.
Загрейте тигана и запържете пликовете от всички страни без олио.
Дори тези, които не обичат особено изварата, са съгласни, че в този вариант на ястието е много вкусно. Можете да добавите любимите си подправки към пълнежа, тогава вкусът ще бъде още по-добър. Като опция изварата се заменя със сирене. Честно казано, такава комбинация е доста рядка. Но може да ви хареса. Кажете на приятелите си за идеята за оригинално мезе