Мойте Рецепти
12 големи яйца
4 чаши прясно мляко
1 чаша вода
2/3 чаша разтопено масло
2 ½ чаша брашно
2/3 чаша какао на прах
¼ чаша + 2 супени лъжици захар
1 супена лъжица ванилия
За крема:
2 чаши пресни или замразени плодове (в случая малини)
½ чаша захар
2 чаши сметана
200-220 гр. сирене маскарпоне
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Кой ли ще й устои? Перфектно съчетание от нежни шоколадови палачинки, въздушно-лек крем с маскарпоне и малини... Ще въздишате по тази торта с дни!
Може да я приготвите с малинов крем като в оригиналната рецепта или да замените малините с друг ароматен плод на вкус.
От продуктите за тестото забъркайте палачинкова смес. Изпържете палачинките от двете страни в незалепващ тиган.
Разбийте сметаната, добавете останалите продукти за крема и разбъркайте внимателно.
Съединете палачинките с малиновия мус и украсете по желание.
Вижте по-подробно подготовката в следното видео: