24 бишкоти
250 мл прясно мляко
1 пакетче разтворимо кафе (капучино с вкус на шоколад)
2 жълтъка
120 гр. пудра захар
200 мл сметана
200 гр. маскарпоне
10 гр. желатин
50 гр. настърган шоколад
Стъпка 1: Смесете жълтъците със захарта и ги поставете да се варят на водна баня, докато получите фина кремообразна смес. Оставете ги да се охладят.
Стъпка 2: Разбийте сладката сметана. Залейте желатина с 5 супени лъжици вода и го оставете да набъбне. След това го загрейте на водна баня, за да се разтопи хубаво на гъста смес. Може да добавите още малко вода, ако е необходимо.
Стъпка 3: Охладената смес от жълтъци смесете с разбитата сметана, маскарпонето, добавете и желатина и шоколадовите стърготини. Бавно разбъркайте, докато се получи еднородна маса.
Стъпка 4: Разтворете инстантното кафе в млякото.
Пригответе прозрачно фолио. Топвайте бишкотите в млякото с кафе и ги подреждайте върху фолиото, за да се получи кора с правоъгълна форма.
Стъпка 5: Нанесете отгоре приготвения крем и с помощта на фолиото внимателно увийте бишкотите на руло. Свийте краищата на фолиото и поставете рулото във фризера да се стегне.
Стъпка 6:Когато се охлади, отстранете фолиото и поръсете с какао или шоколад на прах. Поднесете десерта добре охладен.
СЪВЕТ: Вместо разтворимо кафе в млякото може да добавите малко ром.