Ще ви покажем как се прави тирамису, един от най-любимите десерти у нас и в света!
Подготовка
Стъпка 1: Отделете четири жълтъка от белтъците.
В купа на пара поставете четирите жълтъка с четири супени лъжици захар и бързо бъркате докато не получите крем. След това добавете една доза ароматно уиски и бъркайте още малко.
С миксера разбийте четирите белтъка с четири супени лъжици захар, докато се разбият на сняг. След това добавете една чаена лъжичка екстракт от ванилия и бъркайте още малко.
Стъпка 2: След това в крема от жълтъците добавете маскарпоне и разбъркайте, докато не получите хомогенна смес. Не сменяйте маскарпонето с друг млечен продукт.
След като получи гладка смес добавяте снега от белтъците и отново разбъркайте, докато не се съединят двата крема.
Стъпка 3: В дълбока чиния поставяте една чаша мляко и сложете разтворимо кафе (една и половина чаена лъжичка). Ако нямате разтворимо кафе или мляко, може да използвате кафе по желание.
Вземате две опаковки бишкоти. Всяка бишкота потапяте в кафето и нареждате в голям съд за печене. След като наредите един ред, полейте с крема и отгоре поставете още един ред бишкоти и отново прелейте с крема.
След това настържете кора от лимон и отгоре наръсете с какао.
Стъпка 4: Поставете тирамисуто в хладилник най-малко 2 часа преди сервиране.