1 кг. брашно
3 пакетчета суха мая
1 кромид лук
1 голяма лъжица масло
1 лъжица сол
550 мл.
Стъпка 1 : Лука нарежете на тънки ивици и го оставете да престои в малко зехтин със сол и пипер.
Стъпка 2 : В дълбок тиган сложете брашното и солта и маята. В малко вода се разтваря маята и добавете в купата. Внимавайте маята да не влезе в директен контакт с солта, тъй като тестото няма да втаса.
Добавете вода на стайна температура, маслото и започнете да месите.
Стъпка 3 : Набрашнете работната повърхност и оставете тестото да втаса двойно. Когато тестото бухне добавете лука, месете тестото отново и го оставете да втаса още веднъж.
Стъпка 4 : Бухналото тесто се намазва с мазнина, това е тайната на хрупкавата кора. Разрежете и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за половин час.
Оставете двадесет минути покрит с кърпа и хлябът е готов!
СЪВЕТ : Времето на бухването на тестото зависи от температурата в помещението, за това от време на време проверявайте.