Видео рецепта: Хляб с лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Видео рецепта: Хляб с лук
Видео рецепта: Хляб с лук
5835
Видео рецепта: Хляб с лук
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нужни съставки :

1 кг. брашно

3 пакетчета суха мая

1 кромид лук

1 голяма лъжица масло

1 лъжица сол

550 мл.

вода

Приготвяне:

Стъпка 1  :  Лука нарежете на тънки ивици и го оставете да престои в малко зехтин със сол и пипер.

Стъпка 2  :  В дълбок тиган сложете брашното и солта и маята. В малко вода се разтваря маята и добавете в купата. Внимавайте маята да не влезе в директен контакт с солта, тъй като тестото няма да втаса.

Добавете вода на стайна температура, маслото и започнете да месите. 

Стъпка 3  :  Набрашнете работната повърхност и оставете тестото да втаса двойно. Когато тестото бухне добавете лука, месете тестото отново и го оставете да втаса още веднъж.

Стъпка 4 :  Бухналото тесто се намазва с мазнина, това е тайната на хрупкавата кора. Разрежете и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за половин час.

Оставете двадесет минути покрит с кърпа и хлябът е готов!

СЪВЕТ :  Времето на бухването на тестото зависи от температурата в помещението, за това от време на време проверявайте.

Loading the player...
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft