Видео уроци: Ето я тайната на прочутата шахматна торта. Щом видите колко е лесна, веднага ще се захванете за работа!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Видео уроци: Ето я тайната на прочутата шахматна торта. Щом видите колко е лесна, веднага ще се захванете за работа!
Видео уроци: Ето я тайната на прочутата шахматна торта. Щом видите колко е лесна, веднага ще се...
admin
Добавена от: admin
34948
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За ваниловия блат:
¾ чаша екстра бяло брашно тип 400
¾ чаена лъжичка бакпулвер
3 яйца 
¾ чаена чаша олио 
¾ чаша захар 
¾ чаена лъжичка екстракт от ванилия
За шоколадовия блат:
¾ чаша брашно 
3 супени лъжици какао 
¾ чаена лъжичка бакпулвер
щипка сода бикабонат
3 яйца 
¾ чаена чаша олио 
¾ чаша захар 
¼ чаена лъжичка екстракт от ванилия
За шоколадовия крем: 
100 грама масло 
100 грама пудра захар 
3 супени лъжици прясно мляко 
4 супени лъжици какао 
500 мл сладкарска сметана
 

Ако някога сте се възхищавали на домакините, които умеят да приготвят тази ефектна шахматна торта, сега ние пък ви уверяваме, че и вие съвсем сами може да си я приготвите у дома. Оказва се, че всъщност процедурата е приятна и невероятно лесна!
Очаква ви рожден ден, празник или просто искате да изненадате близките си? Тази торта е най-доброто решение за вас. Не е необходимо да притежавате голям талант в изработването на торти и сладкиши, а е достатъчно да отделите само малко време. За перфектен резултат следвайте инструкциите във видеото, което ще ви разкрие тайната на тази така обичана от всички торта.
1. Първо пригответе ваниловия блат. Включете фурната на 180 градуса. Докато се загрява, пресейте брашното с бакпулвера. В дълбок съд сложете пудрата захар и олиото, и ги разбийте добре. Добавете яйцата едно по едно в сместа и бийте с миксер, докато се получи хомогенна смес. В съда с яйцата прибавете брашното и бакпулвера, и разбъркайте добре с лъжица. След това добавете екстракта от ванилия и малко сол. 
2. Намажете формата за торта с масло, а по желание вместо масло може да сложите и хартия за печене. Прехвърлете тестото във формата и я поставете в загрятата фурна. Печете в продължение на 20-25 минути. Когато блатът е изпечен, извадете го от формата и го оставете да се охлади.
3. Докато се пече блатът, пригответе второто тесто за шоколадовия блат. Смесете брашното с какаото и бакпулвера. В дълбок съд сложете пудрата захар и олиото, и ги разбийте добре. Добавете яйцата едно по едно в сместа и бийте с миксер, докато отново получите хомогенна смес. В съда с яйцата добавете брашното, смесено с какаото и бакпулвера, и разбъркайте добре сместа с лъжица. След това изсипете екстракта от ванилия и малко сол. 
4. Намажете по същия начин формата за торта, изсипете вътре тестото и печете в загрятата фурна до готовност. Изпечения блат извадете от формата и го оставете да се охлади. 5. Докато вторият блат се пече, пригответе шоколадовия крем. 
6. В купа за разбиване поставете маслото, добавете пудрата захар и разбийте. Смесете какаото с млякото, а след това ги прибавете към сместа от масло и захар. 
7. Сложете сметаната в дълбока купа и я разбийте с миксер, докато стане твърда и гъста. В съда с разбитата сметана добавете шоколадовата смес и разбъркайте с лъжица, за да се съединят съставките. Приготвения крем охладете и поставете в хладилник. 
8. Когато двата блата са охладени, разрежете ги хоризонтално, така че от всеки да получите 2 блата. 
9. Вземете две кръгли тавички или други домакински съдове с различна големина (по-малки от формата за печене) и с тяхна помощ разрежете всеки блат на 3 кръга с различна големина (може да използвате и регулируем пръстен за торта). Вижте как във видеото. Общо трябва да получите 12 кръга от 4те блата. 
10. Върху тортена чиния подредете три кръга както е показано във видеото. Най-голямата и най-малката част трябва да бъдат шоколадови, а между тях - ванилов кръг от блата. Намажете блата с шоколадовия крем. 
11. След това върху крема поставете два кръга от ваниловия блат, а между тях - парче шоколадов. Намажете ги с крем. Процедурата се повтаря, докато свърши блатът. Готовата торта намажете с останалия крем и съхранявайте в хладилник до поднасянето й. 
Украсете по желание
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft