Видях рецептата и не се сдържах, прави се бързо, а каква разкошотия става ... Децата даже пропуснаха вечерята

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Видях рецептата и не се сдържах, прави се бързо, а каква разкошотия става ... Децата даже пропуснаха вечерята
Видях рецептата и не се сдържах, прави се бързо, а каква разкошотия става ... Децата даже...
10935
Видях рецептата и не се сдържах, прави се бързо, а каква разкошотия става ... Децата даже пропуснаха вечерята
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:
50 грама масло
500 грама гроздови зърна без семена
чаена чаша орехови ядки
1/2 чаена чаша захар
200 грама бутер тесто
1 яйце
 
Начин на приготвяне:
Измийте гроздето, големите зърна разрежете на две.
Орехите накълцайте с ножа и ги изпържете за 4-5 минути в горещото масло.
След това към тях прибавете гроздето и оставете върху котлона за 10 минути, през които бъркайте непрекъснато.
Изсипете захарта в съда и след 5 минути (не спирайте да бъркате) свалете от огъня.
Оставете плънката да се охлажда и се заемете с тестото.
Върху набрашнен плот разточете 2 правоъгълника с размери 30 х 10 сантиметра.
Сложете единия върху дъска, в средата му разпределете вкусния пълнеж, като оставите по 2-3 свободни сантиметра по краищата, които намажете с разбито яйце.
Върху втория лист тесто направете диагонални разрези през 3-4 сантиметра и с него покрийте плодово-ореховата комбинация. Прищипете страните.
Прехвърлете баницата в тава, чието дъно сте покрили с пергамент.

Намажете повърхността с останалото яйце и поръсете със захар.
Изпечете за половин час в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Готовата баница поднесете напълно охладена.
Да ви е вкусно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft