Видях тази рецепта по телевизията и реших да пробвам. Определено това е най- доброто ми попадение, такава вкусотия не бяхме яли вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Видях тази рецепта по телевизията и реших да пробвам. Определено това е най- доброто ми попадение, такава вкусотия не бяхме яли вкъщи
Видях тази рецепта по телевизията и реших да пробвам. Определено това е най- доброто ми...
924939
Видях тази рецепта по телевизията и реших да пробвам. Определено това е най- доброто ми попадение, такава вкусотия не бяхме яли вкъщи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтета под кожух : изключително сочни, пикантни и вкусни!

Вкусните кюфтета се получават не само от свинско или говеждо месо, но и от крехко пуешко месо. Можете да го купите във всеки магазин или да си го смелите сами.

Препоръчваме ви за тази цел да изберете и смесите месо от бут и филе в съотношение 1:1.Следващата стъпка е да направите пуешките кюфтета сочни и пикантни. За тази цел си пригответе домати, масло и кашкавал.

 

Съставки:

Пуешко месо – 1 кг

Яйца – 2 броя

Филия хляб – 1 брой

Майонеза – 2 супени лъжици

Прясно мляко – 120 мл

Кашкавал – 250 грама

Домат – 2 броя

Краве масло – 50 грама

Слънчогледово олио – 2 супени лъжици

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Филийката хляб накиснете в млякото, след това я намачкайте и смесете с пуешкото месо. Добавете яйцата, майонезата, посолете и сложете черния пипер.

Кашкавалът и кравето масло нарежете на тънки филийки.

Каймата разделете на 10 – 12 части и ги оформете като плоски питки. В средата сложете плочките масло и кашкавал, захванете ръбовете и оформете кюфтетата.

Запържете ги в растително олио в продължение на 2 минути от всяка страна, но следете да не бъдат напълно готови.

Изсипете кюфтетата в тава, излейте мазнината, в която сте ги пържили. Може да добавите и малко вода.

Върху всяко кюфте сложете тънък резен домат.

Сложете отгове и останалия настърган кашкавал. Ако желаете можете да добавите и майонеза.

Изпечете ги в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30 минути. Готово!

Кюфтета под кожух: изключително сочни, пикантни и вкусни!

Пуешките кюфтета под кожух могат да се приготвят директно във фурната, без да се запържват предварително. В този случай, увеличете времето за печене с 5-10 минути. След като опитате тези сочни кюфтета с невероятна плънка в средата, вие със сигурност ще включите рецептата в кулинарната си тетрадка!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft