Кюфтета под кожух : изключително сочни, пикантни и вкусни!
Вкусните кюфтета се получават не само от свинско или говеждо месо, но и от крехко пуешко месо. Можете да го купите във всеки магазин или да си го смелите сами.
Кюфтета под кожух : изключително сочни, пикантни и вкусни!
Вкусните кюфтета се получават не само от свинско или говеждо месо, но и от крехко пуешко месо. Можете да го купите във всеки магазин или да си го смелите сами.
Съставки:
Пуешко месо – 1 кг
Яйца – 2 броя
Филия хляб – 1 брой
Майонеза – 2 супени лъжици
Прясно мляко – 120 мл
Кашкавал – 250 грама
Домат – 2 броя
Краве масло – 50 грама
Слънчогледово олио – 2 супени лъжици
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Филийката хляб накиснете в млякото, след това я намачкайте и смесете с пуешкото месо. Добавете яйцата, майонезата, посолете и сложете черния пипер.
Кашкавалът и кравето масло нарежете на тънки филийки.
Каймата разделете на 10 – 12 части и ги оформете като плоски питки. В средата сложете плочките масло и кашкавал, захванете ръбовете и оформете кюфтетата.
Запържете ги в растително олио в продължение на 2 минути от всяка страна, но следете да не бъдат напълно готови.
Изсипете кюфтетата в тава, излейте мазнината, в която сте ги пържили. Може да добавите и малко вода.
Върху всяко кюфте сложете тънък резен домат.
Сложете отгове и останалия настърган кашкавал. Ако желаете можете да добавите и майонеза.
Изпечете ги в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30 минути. Готово!
Пуешките кюфтета под кожух могат да се приготвят директно във фурната, без да се запържват предварително. В този случай, увеличете времето за печене с 5-10 минути. След като опитате тези сочни кюфтета с невероятна плънка в средата, вие със сигурност ще включите рецептата в кулинарната си тетрадка!