Видях я по телевизията и веднага я пробвах. Стана любима на децата и мъжа ми, а гостите ахват като им я сервирам

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Видях я по телевизията и веднага я пробвах. Стана любима на децата и мъжа ми, а гостите ахват като им я сервирам
Видях я по телевизията и веднага я пробвах. Стана любима на децата и мъжа ми, а гостите ахват...
1163891
Видях я по телевизията и веднага я пробвах. Стана любима на децата и мъжа ми, а гостите ахват като им я сервирам
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ветрило от сух хляб – е, такава бърза и апетитна вкусотия няма

Като се каже вкусно ястие и сякаш сме свикнали да си представяме засукани и скъпи блюда, или тричасова врътня пред печката с рецептите, които ни сервират по телевизията. Е да, но не всичко вкусно е трудно, скъпо и сложно.

За доказателство днес ви представяме нашата наистина уникална рецепта за ветрило от сух хляб, която става за нула бройки и е едновременно евтина, бърза и не отнема много врътня пред котлона в жегите.

А и може спокойно да използвате вчерашния хляб, който е артисал в дома ви.

 

Страшно вкусно и лесно ветрило от сух хляб

И така, за нашето ветрило от сух хляб ни трябват – на първо място сухия хляб, разбира се, а след това кашкавал, някакъв колбас (може шунка, салам, луканка, наденица и други), топено или пушено сирене, няколко домата, 2-3 яйца, малко масло или олио. Това е.

Започваме бързото приготвяне на нашето ветрило от сух хляб като нарежем на филийки хляба, а след него отново на тънки филийки нарежем и топеното сирене, кашкавала и колбасите, а заедно с тях и доматите.

Нарязаните филийки хляб намазваме с тънък пласт масълце, а може и да ги намазним със зехтин или олио, след което ги подреждаме във формата на ветрило в тавичката, която също леко сме намазнили. Между филиите започваме да подреждаме нарязаните на парчета кашавал, сирене, колбас и домати, а отгоре отново подмазваме лекичко с избраната от нас мазнина.

Разбиваме яйцата и поливаме с тях нашето ветрило от сух хляб. Най-отгоре отново слагаме кашкавал, но този път настърган и всичкото това чудо го слагаме във фурната, за да се запече. Сервирайте го с айран, или с каквото ви е на сърце и вярвайте – ще останете буквално очаровани. Да ви е много сладко!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft