Вие ги пълните с кайма и ориз, а аз - ето с ТОВА и стават най-вкусните и сочни зелеви сармички!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вие ги пълните с кайма и ориз, а аз - ето с ТОВА и стават най-вкусните и сочни зелеви сармички!
Вие ги пълните с кайма и ориз, а аз - ето с ТОВА и стават най-вкусните и сочни зелеви сармички!
2370
Вие ги пълните с кайма и ориз, а аз - ето с ТОВА и стават най-вкусните и сочни зелеви сармички!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако търсите нови ястия без месо, които да похапнете по време на постите, то непременно пригответе тези вкусни Зелеви сарми с леща . Вегетарианските сарми са много засищащи и съдържат голямо количество протеини и фибри.

Пълнените зелеви сърми с леща са отличен вариант за балансиран обяд или вечеря, който ще бъде оценен от всички членове на семейството. Опиталите ги твърдят, че са дори по-вкусни от тези с ориз и кайма! Ето необходимите продукти:

Зелеви сарми с леща

Основни съставки:

  • савойско зеле - 1 средна глава
  • зелена леща - 210 г;
  • орехи - 100 г;
  • домат - 2 бр;
  • кетчуп - 1 супена лъжица;
  • кимион - 1 ч.л.;
  • червен пипер - 1 ч.л.;
  • сол на вкус.

За соса:

  • лук - 1/2 глава;
  • моркови - 80 г;
  • доматено пюре - 300 гр;
  • зеленчуков бульон - 1 чаша;
  • захар - 1 ч.л.

Приготвяне:

Разделете зелето на листа. За да станат листата меки и лесни за работа, ги залейте с вряла вода и оставете за 10-15 минути.

зелка във вода

В купа на блендера се слагат сварената леща, орехите, доматите, кетчупът и подправките. Смелете съставките до получаване на разнородна пюреобразна маса.

пюре от леща

От всеки зелев лист се отрязва удебелената част на жилката. За да оформите сармите по-лесно, използвайте малка купа: върху купата поставете зелев лист, отгоре поставете плънката.

Сгънете ръбовете на листа, което води до перфектно оформена сармичка!

сарма с плънка

завиване сарми

За да приготвите соса, към запържените лук и моркови добавете доматено пюре, зеленчуков бульон и чаена лъжичка захар, което ще ви помогне да направите вкуса на соса по-хармоничен. Сложете сармичките в соса и ги варете на слаб огън, похлупени, 15 минути.

Зеленчуковите зелеви рулца с леща ще бъдат отлична алтернатива на месните ястия по време на Великия пост.

сарми в доматен сос

сарми с леща

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft