Вие правите кисели краставички, а аз приготвям тази Пикантна разядка за зимата - до пролетта и бурканче не остава!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вие правите кисели краставички, а аз приготвям тази Пикантна разядка за зимата - до пролетта и бурканче не остава!
Вие правите кисели краставички, а аз приготвям тази Пикантна разядка за зимата - до пролетта и...
31411
Вие правите кисели краставички, а аз приготвям тази Пикантна разядка за зимата - до пролетта и бурканче не остава!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сега ще ви разкажа за моя любим метод за приготвяне на краставици за зимата , който използвам от няколко години. Този метод е бърз, лесен и прави краставиците изключително ароматни и леко пикантни, съчетавайки се добре с всяка гарнитура.

Могат да се съхраняват за зимата или да се консумират на следващия ден. Ето какво използвам за една доза от любимата у дома Пикантна разядка с краставички :

Пикантна разядка с краставички

Продукти:

  • 2 кг краставици (корнишони или Гергана)
  • 125 мл вода
  • 100 мл оцет (9%)
  • 250 мл олио
  • 180 гр. захар
  • 1,5 с.л. сол
  • 250 гр. кетчуп
  • 250 гр. лют кетчуп
  • 2 глави (12 скилидки) чесън

Приготвяне:

Като начало вземам обикновени буркани с капаци на винт, които не изискват стерилизация. Просто ги изплаквам с вряща вода, разклащам ги и изливам водата.

буркани с вода

(Стерилизирането на капаци е тема на много дебати; интересно е да научим вашето мнение за това.)

След това изсипете водата в тенджера, добавете 9% оцет, чаша растително масло и изсипете 180 грама захар и 1,5 супени лъжици сол. Добавям и 250 грама два различни вида кетчуп: обикновен доматен и чили кетчуп. Всичко се разбърква старателно и маринатата е готова.

кетчуп 2 вида

Сега нарязвам краставиците: отрязвам им краищата и ги разделям на четири части. Ако краставиците са големи, тогава ги нарязвам наполовина за удобство.

краставици на ленти

Тъй като нямам голяма тенджера, приготвям ги в две по-малки. Ако имате голяма тенджерка, процесът ще върви по-бързо. Разпределям маринатата в тенджерите и добавям краставичките.

Ако краставиците изглеждат отпуснати, ги накисвам в студена вода за няколко часа - те ще възстановят свежестта си.

краставички в кетчуп

Слагам тенджерите на огъня, оставям маринатата с краставичките да заври под капака, след това намалявам котлона и варя краставиците за 25 минути. Краставиците ще променят цвета си на маслинен и ще пуснат сок.

краставички в кетчуп разядка

След известно време добавям чесън, прекаран през преса - около една голяма глава на тенджера. Ако предпочитате по-малко пикантен вкус, добавете по-малко.

чесън в краставичките

Смесете краставиците с чесъна и гответе още 10 минути.

разядка в буркани

Сега остава само да разпределите разядката с краставички в буркани, да ги затворите добре и да ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно. От 3 кг краставици стават 7 буркана по 550 мл. Тази разядка може да се съхранява при стайна температура.

краставички в кетчуп разядка

Можете също така да не завивате с капаци, а просто да ги поставите в съд и да ги съхранявате в хладилника. Това ще бъде страхотно предястие за всяка маса.

пикантни краставички

Опитайте го, сигурни сме, че ще ви хареса! Очакваме вашите отзиви и коментари.

разядка с краставички пикант

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft