Пълнените чушки са сред любимите ястия на всеки българин. Обикновено ги приготвяме с ориз и кайма или в постен вариант - само с ориз.
Пълнените чушки със сирене и бекон са вкусно и много бързо ястие, което можете да приготвите винаги когато бързате.
Като цяло чушките са изключително здравословни. Те са добър източник на витамин С, дори по-силен от традиционните лимони и портокали. Те също са изключително богати на витамин В, както и на витамин А. Сиренето е един от любимите здравословни източници на протеин, което съдържа и калций. Ето необходимите продукти за този вкусен специалитет:
Пълнени чушки със сирене и бекон
Продукти:
- 6 месести пиперки
- 300 г сирене или извара
- 300 г крема сирене
- сметана според нуждите
- 1-2 скилидки чесън
- 2 яйца
- магданоз
- 100 грама бекон
Приготвяне:
Измийте пресните чушки, разполовете ги по дължина, отстранете дръжките и семките.
Разбийте яйцата, смесете изварата и крема сиренето, добавете сол и черен пипер към сместа, добавете листа магданоз и ситно нарязан чесън. С така приготвената плънка се пълнят половинките чушки. Увийте чушката с парчета бекон. Подредете чушките в тава, застлана с хартия за печене.
Пече се 30 минути на 200 градуса.
Да ви е сладко!