Праз със свинско и чушки - манджа, та дрънка! Вие си яжте сармите и зелето...

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Праз със свинско и чушки - манджа, та дрънка! Вие си яжте сармите и зелето...
Праз със свинско и чушки - манджа, та дрънка! Вие си яжте сармите и зелето...
3294
Праз със свинско и чушки - манджа, та дрънка! Вие си яжте сармите и зелето...
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-вкусният зимен специалитет, който върви идеално с червено вино. "Пържен праз с месо и мариновани сушени чушки, полети с пикантен сос - страшна вкусотия!" Това ни пише читателката ни Виолета, от която имаме рецептата за тази Зимна манджа с праз, свинско и сушени чушки :

пържен праз със свинско и чушки

Зимна манджа с праз, свинско и сушени чушки

Продукти: 

  • 1 кг свинско месо, нарязано на кубчета
  • 3 стръка праз лук
  • 7-8 сушени чушки
  • 1 супена лъжица свинска мас
  • 30 мл олио
  • сол, черен пипер и подправки на вкус

Приготвяне:

В хубав дълбок тиган загрейте маста с олиото.

Добавя се месото и се пържи около половин час, докато хване приятен цвят. В друг съд се изважда месото, а в същото олио се запържват нарязаните на едри парчета сухи чушки за около 5 минути.

продукти манджа

И те се изваждат от тигана. След това празът се запържва за около 5-7 минути, след което се връщат месото и чушките. Оставете да къкри не повече от 10 минути, за да се смесят вкусовете. Подправете на вкус. Можете да го приготвите и като добавите нарязани кисели краставички.

пържен праз със свинско

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft