Вие слагате на каймата за кюфтета накиснат хляб, аз добавям още нещо - стават божествено сочни и вкусни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Вие слагате на каймата за кюфтета накиснат хляб, аз добавям още нещо - стават божествено сочни и вкусни:
Вие слагате на каймата за кюфтета накиснат хляб, аз добавям още нещо - стават божествено сочни и...
144761
Вие слагате на каймата за кюфтета накиснат хляб, аз добавям още нещо - стават божествено сочни и вкусни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтетата са сигурно най- популярното ястие от кайма, което върви с почти всяка гарнитура. Всяка домакиня има свои собствени тайни на приготвянето им, трикове, благодарение на които кюфтенцата стават нежни и сочни . Една от най-интересните и в същото време прости вариации на традиционната рецепта са циганските кюфтета . Просто добавете една съставка и вкусът вече ще е напълно различен!

Защо кюфтетата по тази рецепта се наричат цигански, не е ясно, но именно под това име тя се вкорени и влезе в готварските книги. Ето и рецептата за цигански кюфтета :

цигански кюфтета

Цигански кюфтета

Продукти:

кайма

накиснат в прясно мляко хляб

зелени подправки на вкус

сол и черен пипер на вкус

пресни домати

лук и чесън

Приготвяне:

За такива кюфтета ви е нужно обикновеното смляно говеждо месо. Към него се прибавя натрошен хляб, напоен с мляко, както и лук и чесън. За да смесите всичко до хомогенна смес, можете да поставите съставките в блендер.

Количествата на лука, чесъна и подправките ще определите според вкуса си.

Сега е моментът да започнете да приготвяте съставката, която много домакини не биха и помислили да сложат в кюфтета (и тук е големият им пропуск!). Това е най-обикновен домат. За 700 грама кайма се нуждаете от 2-3 домата, трябва да ги обелите и смелете в блендер или месомелачка, заедно с подправки на вкус.

домати

Остава да смесите всичко на гладка хомогенна смес, да оформите кюфтенцата, да ги поставите върху тавичка, покрита с хартия за печене и да ги пъхнете във фурната. При температура 220 градуса е достатъчно да ги държите около половин час. По желание може първо да ги запържите леко, а след това да ги изпечете до готовност.

Опитайте и ще останете възхитени!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft