Виенски козунак
22 Декември 2011
33352
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Маята (50 г) се разбива с малко брашно и прясно мляко и се оставя да бухне. Всички други продукти се затоплят предварително и се смесват с маята. Сместа се меси продължително - до момента, в който тестото започне да се отлепва от съда. Тестото втасва за 60 минути. После му се придава желаната форма. Настанява се в съд, намазан с масло и поръсен с галета и се пече в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20-30 минути.
По желание може да се добавят ядки, захаросани плодове, локум, стафиди, парченца шоколад.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари