Нарежете месото на резени с дебелина около 2 см. Парчетата месо покрийте отдолу и отгоре с прозрачно фолио и с чук за месо изтънете добре. Дебелина на месотото трябва да е около 6 мм. Посолете шницлите от двете страни и оставете да престоят няколко минути. През това време пригответе панировката: разбийте яйцата с вилица, а брашното и галетата поставете в чинии. Оваляйте шницелите добре от двете страни с брашно, след това потопете в разбитите яйца и накрая - в галетата. Изтупайте излишната галета и веднага пуснете шницелите (един по един, а ако са по-малки - може и по 2) в загрято предварително олио (няколко пръста). Изпържете шницлите, като разклащате тигана, така че да се изпържат равномерно. Необходими са им около 5 минути. Готовите шницели извадете внимателно с две вилици или лопатка и оставете да се отцедят от мазнината върху домакинска хартия. Поднесете ги с парченце лимон, салата и сварени картофи .
Виенски шницел
10 Декември 2013
22844
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари