Нежността и изисканият вкус на този ябълков сладкиш е просто невъзможно да се опишат с думи! Никой десерт с ябълки или друг сладкиш с любимия плод не може да се сравни с него! Изкушение, което ще ви потопи в море от удоволствие и нови неизследвани вкусови усещания! Ето как се прави този невидим ябълков сладкиш :
Невидим ябълков сладкиш
Продукти:
800 гр.ябълки
100 мл прясно мляко
2 яйца
25 гр.масло
50 гр.захар
2 ч.л.бакпулвер
щипка сол
70 гр.брашно
Приготвяне:
Първо разбийте яйцата на пяна, след това добавете захарта и продължете да биете. Трябва да се получи пухкава бяла смес.
От ябълките обелете кората, отстранете сърцевината и нарежете на тънки полумесеци. За да предотвратите потъмняването на плодовете, поръсете ги с лимонов сок.
Пресейте брашното и разтопете маслото. Добавете ги към разбитата яйчена смес.
Изсипете млякото вътре, добавете бакпулвера и щипка сол. Продължете да бъркате тестото.
Сложете нарязаните ябълки в тестото и разбъркайте.
Покрийте формата за печене с хартия за печене. Изсипете тестото във формата и заравнете. Поръсете със захар, смесена с канела, и отгоре сложете малки парченца масло.
Включете фурната на 180 ° за предварително загряване.
Приятен апетит!