За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Вижте как се правят истинските бабини тиганици, от които може да се яде до безкрай: стъпка по стъпка
Вижте как се правят истинските бабини тиганици, от които може да се яде до безкрай: стъпка по стъпка
13 Март 2016
36161
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Тестени изделия
Вижте как се правят истинските бабини тиганици, от които може да се яде до безкрай: стъпка по стъпка
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В дълбок съд сложете яйцето, предвиденото брашно (за 1 кубче мая - около 1 кг), натрошената мая, щипка сол, лъжичка захар и малко олио. Разбъркайте сместа с лъжица, като добавяте постепенно обикновена затоплена леко вода. Замесете хубаво меко тесто (по-меко от това за питка) и го оставете да втаса хубаво, докато образува шупли. Добавете малко ракия (1 капачка) и отново премесете и оставете да втаса повторно.
Когато тестото е готово, късайте от него с намазнени ръце и оформете тиганици (като на снимката).
В малко (не прекалено много) олио изпържете тиганиците, като ги ръсите с лъжица с олиото, в което се пържат.
Щом са готови, прехвърлете ги в друг съд.
Поднесете с любимата плънка: сирене, кашкавал, сладко, сметана, шоколад и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари