Вижте кои храни не трябва и е вредно да замразявате!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Вижте кои храни не трябва и е вредно да замразявате!
19151
Снимков материал: pixabay.com
Вижте кои храни не трябва и е вредно да замразявате!

Замразяването на някои хранителни стоки, причинява изчезване на желаните предимства и ефекти на определената храна. 

Проблемът възниква точно при размразяването, когато храната губи вкуса, външния си вид и текстурата. 

Ето един списък на храните, които трябва да държим далеч от хладилника. 

- Динята, ягодите, краставиците и картофите , напълно се унищожават, когато се поставят в хладилник. След размразяването, поради голямото количество вода, която имат в себе си и която се превръща в ледени кристали, структурата на тези храни става брашнена и те стават кашести. 

- Сирене - принадлежи към групата на дълготрайни хранителни стоки, чийто вкус става по-зрял и по-примамлив, така че неговото съхранение във фризера е излишно. 

След размразяването сиренето губи структурата си и започва да се рони.

Ако искате да се запази, просто се намазва с масло. 

- Повечето вида салата не понася замразяване , защото нежните листа губят крехкостта и сочността си, а поради голямото количество влага те веднага повяхват. Най-добре е след покупката да измиете салатата и да я консумирате веднага, докато е прясна, а за краткосрочно съхранение използвайте обикновен хладилник.

- Размразеното месо и морските дарове в никакъв случай не бива да се връщат във фризера, защото резките промени в температурата насърчават размножаването на бактерии, които са опасни за здравето.  

- Яйцата и сметаната в храните като майонеза, тартар сос и т.н., са причините, поради които тези добавки за храна трябва да държите далеч от фризера. 

По време на тяхното размразяване се стига до отделяне на водата и мазнината, с което се създава излишък на течности, които променят вкуса на тези добавки. 

- Кисело мляко , след размразяване става на топчета, защото идва процес на отделяне на течност от мазнината. 

Такава структура не може да се пие и може да се използва само в готвени ястия. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft