6 Юли 2014
18763
Снимков материал: pixabay.com
Фъстъците могат да се намерят на пазара през цялата година и, за разлика от някои други ядки, са значително по-достъпни. Какви са ползите от консумацията им?
Голям дял от населението в световен мащаб е изложено на риск от развитие на сърдечносъдови заболявания.
Факторите, отговорни за това, са заседналия начин на живот, нездравословните хранителни навици, стресът.
Фъстъците са богати на мононаситени мазнини и олеинова киселина, което ги прави полезни за сърцето. Ежедневната им потребление предпазва от развитието на сърдечносъдови заболявания.
Тези ядки имат висока концентрация на фитостерол, който потиска растежа на туморите, като по този метод се предотвратява развитието на сериозни заболявания като рак. Специалистите също така свързват консумацията на фъстъци с намаляване на риска от рак на дебелото черво.
Витамин B3 и ниацинът, които се намират в ядките, подпомагат паметта. В добавка, флавоноидът ресвератрол може да повиши притока на кръв към мозъка с 30%.
Редовнато потребление на фъстъци би могло да се окаже полезно и срещу депресия, която се дължи на ниски нива на серотонин. Фъстъците съдържат аминокиселината триптофан, която подпомага освобождаването на хормона на щастието.
Ядките също така имат и богато съдържание на фибри, които допринасят за отчистването на тялото от токсини, като по този способ подобряват и вида и здравето на кожата. Токсините в тялото са отговорни за появата на пъпки, извънредно много омазняване на кожата и други кожни проблеми.
Фъстъците съдържат и витаминит C и E, които предотвратяват появата на бръчки и намаляват процесите на стареене.
Фъстъците са богати на мононаситени мазнини и олеинова киселина, което ги прави полезни за сърцето. Ежедневната им потребление предпазва от развитието на сърдечносъдови заболявания.
Тези ядки имат висока концентрация на фитостерол, който потиска растежа на туморите, като по този метод се предотвратява развитието на сериозни заболявания като рак. Специалистите също така свързват консумацията на фъстъци с намаляване на риска от рак на дебелото черво.
Витамин B3 и ниацинът, които се намират в ядките, подпомагат паметта. В добавка, флавоноидът ресвератрол може да повиши притока на кръв към мозъка с 30%.
Редовнато потребление на фъстъци би могло да се окаже полезно и срещу депресия, която се дължи на ниски нива на серотонин. Фъстъците съдържат аминокиселината триптофан, която подпомага освобождаването на хормона на щастието.
Ядките също така имат и богато съдържание на фибри, които допринасят за отчистването на тялото от токсини, като по този способ подобряват и вида и здравето на кожата. Токсините в тялото са отговорни за появата на пъпки, извънредно много омазняване на кожата и други кожни проблеми.
Фъстъците съдържат и витаминит C и E, които предотвратяват появата на бръчки и намаляват процесите на стареене.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари