Никоя ситуация няма да ви изненада с тази рецепта за вкусен домашен хляб и винаги ще имате прясно хлебче на трапезата.
Цялото ни семейство обожава рецептата за хрупкавия Плуващ хляб - много е лесна, а резултатът е направо професионален!
Хрупкав Плуващ хляб
Продукти:
700 г обикновено брашно
250 мл топло прясно мляко
250 мл гореща вода
1 ч.л. сол
1 ч.л.
20 г разтопено масло
10 г мая
сусам
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
Приготвяне:
Разтворете маслото в топло мляко, добавете сол, захар, топла вода.
Добавете и натрошената мая.
Разбъркайте старателно с бъркалка.
Добавете пресятото брашно и омесете меко тесто.
Покрийте с хранително фолио и оставете да втасва 30 минути.
Поръсете плота с брашно и върху него извадете втасалото тесто.
Оформете тестото на по-дебел цилиндър и го нарежете на по-малки парчета.
След това ги оформете на топки.
Питките могат да бъдат по-големи или по-малки.
Ако искате рулца, просто навийте тестото и оформете рула.
Поставете върху тава за печене и покрийте с памучна кърпа.
Сложете вода в тенджера и добавете една чаена лъжичка сол.
Оставете да заври и пуснете оформените изделия от тесто за по няколко минути във врящата вода, като ги поливате с нея.
След това направете шарка върху хлебчетата с остър нож и поръсете със сусам.
Изпечете до златист загар и поднесете топли.
Да ви е сладко!