Винаги го правя, когато ми остане чаша кисело мляко: Вдъхновяващ вишнев пай. Мъжът ми го обожава!
13 Юли 2016
106078
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако имате останало кисело мляко, знаем как най-добре да го използвате. Просто изпечете този невероятен вишнев пай. На следващия ден най-вероятно ще отидете за още кисело мляко, защото ще искате да си го забъркате пак.
Тази рецепта е любима на много домакини, тъй като необходимите съставки за него винаги са под ръка. Сочни вишни, съчетани с меко и ефирно тесто - това е, което ви трябва през лятото.
Продукти:
200 гр.
вишни или череши
200 мл кисело мляко
3 яйца
1 чаша брашно
1,5 ч.л. бакпулвер
1 чаша захар
1 ч.л. масло
пудра захар на вкус
Приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 ° C.
- Махнете костилките от вишните/черешите. Сложете плодовете в гевгир да пуснат сока си.
- Разбийте яйцата и захарта в купа, докато се образуват малки мехурчета.
- Изсипете киселото мляко и разбъркайте.
- Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към горната смес. Ако е необходимо, коригирайте количеството брашно - тестото трябва трудно да пада от лъжицата.
- Намажете тавичка с диаметър 18 см с масло. Прехвърлете вътре тестото.
- Равномерно разпределете отгоре вишните. Пъхнете сладкиша във фурната за 40-45 минути.
- Извадете, охладете и поръсете обилно с пудра захар.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари