Винаги го правя, когато ми остане чаша кисело мляко: Вдъхновяващ вишнев пай. Мъжът ми го обожава!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Винаги го правя, когато ми остане чаша кисело мляко: Вдъхновяващ вишнев пай. Мъжът ми го обожава!
Винаги го правя, когато ми остане чаша кисело мляко: Вдъхновяващ вишнев пай. Мъжът ми го обожава!
106078
Винаги го правя, когато ми остане чаша кисело мляко: Вдъхновяващ вишнев пай. Мъжът ми го обожава!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате останало кисело мляко, знаем как най-добре да го използвате. Просто изпечете този невероятен вишнев пай. На следващия ден най-вероятно ще отидете за още кисело мляко, защото ще искате да си го забъркате пак.

Тази рецепта е любима на много домакини, тъй като необходимите съставки за него винаги са под ръка. Сочни вишни, съчетани с меко и ефирно тесто - това е, което ви трябва през лятото.

вишнев пай

Продукти:

200 гр.

вишни или череши

200 мл кисело мляко

3 яйца

1 чаша брашно

1,5 ч.л. бакпулвер

1 чаша захар

1 ч.л. масло

пудра захар на вкус

Приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 ° C.
  2. Махнете костилките от вишните/черешите. Сложете плодовете в гевгир да пуснат сока си.
  3. Разбийте яйцата и захарта в купа, докато се образуват малки мехурчета.
  4. Изсипете киселото мляко и разбъркайте.
  5. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към горната смес. Ако е необходимо, коригирайте количеството брашно - тестото трябва трудно да пада от лъжицата.
  6. Намажете тавичка с диаметър 18 см с масло. Прехвърлете вътре тестото.
  7. Равномерно разпределете отгоре вишните. Пъхнете сладкиша във фурната за 40-45 минути.
  8. Извадете, охладете и поръсете обилно с пудра захар.
 
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft