Това е най-мекият и ароматен кекс , пълен със смлени орехи и ванилов пудинг. Ще се влюбите във всяка хапка - това ни гарантира Ивана, чиято е рецептата. "Когато го приготвям, всички са възхитени от вкуса, дори и приятелите ми от чужбина. Ето какво ви трябва за Най-вкусния кекс с орехи и ванилов пудинг ":
Кекс с орехи и ванилов пудинг
Продукти: (Съставките се мерят с чаша от 200 мл):
4 яйца
1 чаша захар
1 пак.ванилова захар
1 чаша олио
1 чаша кисело мляко
1 чаша прясно мляко
2 чаши брашно
1 ванилов пудинг 40 g (без варене)
1 бакпулвер 10 г
1 чаша смлени или счукани орехи
И ОЩЕ: За да се покрие добре формата за кекс, се поръсва с: 30 г маргарин/масло или 2 супени лъжици олио и малко брашно. Първо го намажете с мазнината, а след това поръсете с брашно и изтупайте излишното.
Приготвяне:
От самото начало включете фурната да загрее на 180 градуса, защото сладкишът се приготвя много бързо. В по-дълбока купа разбийте яйцата (не е нужно да отделяте белтъците).
Бийте с миксера 5-6 минути, след което започнете постепенно да добавяте захарта и ваниловата захар, след което продължете да разбивате още няколко минути, докато се разтопи напълно захарта и сместа стане гъста и кремообразна.
След това добавете чаша олио, половин чаша кисело мляко и половин чаша прясно мляко. Разбъркайте с лъжица или шпатула до гладкост. След това добавете сухите съставки: брашно, пудинг и бакпулвер.
Разбъркайте бавно с лъжица, докато получите гладка хомогенна смес. Добавете чаша ситно нарязани орехи към тази смес (може да използвате и смес от натрошени и нарязани орехи или микс от различни ядки по ваш вкус).
Разбъркайте още малко, след което изсипете получената смес в предварително приготвената форма за кекс и печете около 40-60 минути на 180 градуса.
Оставете изпечения сладкиш да изстине малко, след което го извадете от формата и го поръсете с пудра захар.
Можете също да го полеете с шоколадова глазура или плодова глазура, или кралска/глазура (разбити белтъци с пудра захар до достигане на желаната плътност).