Винаги като отида на баба и дядо на гости се връщам към детството като ме посрещнат с тези пухкави и меки кифлички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Винаги като отида на баба и дядо на гости се връщам към детството като ме посрещнат с тези пухкави и меки кифлички
Винаги като отида на баба и дядо на гости се връщам към детството като ме посрещнат с тези...
14047
Винаги като отида на баба и дядо на гости се връщам към детството като ме посрещнат с тези пухкави и меки кифлички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта никога не остарява, колкото и време да минава. Стават много меки, ефирни и пухкави.

И всичко това, благодарение на тази перфектна рецепта за кифлички с маково семе

 

Съставки:

Една чаша прясно мляко;

2 яйца;

Захар – половин чаша;

100 грама краве масло;

2 супени лъжици растителна мазнина;

Брашно – от 2,5 до 3,5 чаши;

Мая (жива закваска) – 30 грама.

 

За плънката:

Мак – 1,5 чаши;

Прясно мляко – 1 чаша;

12 супени лъжици захар;

Краве масло – 40 грама.

Едно яйце за намазване.

 

Начин на приготвяне:

Стоплете млякото, към него добавете една супена лъжица захар и мая (натрошена). Разбъркайте до получаването на гладка смес, а след това добавете чаша пресято брашно. Трябва да се получи нещо като гъста сметана. Сместа трябва оставете на топло място.

Разбийте яйцата със захарта и солта с помощта на миксер или бъркалка. Добавете разтопеното масло и разбийте отново.

Маята добавете към яйчената смес. Разбъркайте, добавете растителната мазнина и разбъркайте отново. Постепенно добавете останалото брашно и замесете меко и еластично тесто, което не трябва да се лепи по ръцете. Поръсете тестото с брашно и го оставете на топло място, за да бухне.

Междувременно пригответе плънката: В касерола поставете мака и излейте млякото. Добавете захарта и всичко това варете на слаб огън, като разбърквате, докато се получи желаната полутвърда консистенция.

Омесете тестото още веднъж и разточете на тънък слой.

Към мака добавете парче краве масло и разбъркайте.

Пълнежът с мак сложете върху тестото и разстелете равномерно върху цялата повърхност. Навийте на руло. Нарежете рулото в желания размер рула.

Покрийте тавата за печене с хартия и поставете получените кифлички. Намажете ги с разбитото яйце. Печете във фурна на 200 градуса до покафеняване.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft