Не е странно, че наследихме повечето от триковете в кухнята от нашите баби. По времето на младостта им нямаше техника, която да опрости готвенето им. Затова те проявяваха изобретателност и вкарваха в употреба най-успешните експерименти. Намазването на рендето с масло е едно от тях.
В детството за някои от нас този процес изглеждаше странен. Но след като узряхме, го оценихме. Днес ще разберете защо опитните домакини препоръчват да намазвате рендето с масло
В наши дни блендерът ще ви помогне да накълцате ядките, зеленчуците и всеки друг продукт. Но не всички процеси на домакинята са готови да му се поверят. Например, при някои салати, трябва да се настърже преработеното сирене. От тук започват нашите мъки.
В процеса част от сиренето просто се разстила върху рендето. А самото настъргано сирене има ужасен вид. Ето защо е необходимо да намажете рендето с масло . Масленият слой не само запазва целостта на лентите за сирене, но и защитава устройството от излишно замърсяване.
Крема сиренето, настъргано по този начин, изглежда по-естетически добре, а ястието с него има изящен вкус . Но не само сиренето, което настъргваме, прави проблеми нали? Ами варените зеленчуци? Също така понякога са проблематични
Как да намажем рендето с олио
Преди да настържете зеленчуците, например, на салата , рендето също може да бъде намазано с масло. В този случай лентите ще бъдат цели и красиви, а всеки настърган продукт ще запази цвета си. Съгласете се, за крайния резултат това е важно.
За всеки зеленчук или продукт е препоръчително отделно да нанесете масло на рендето. Най-удобно е да направите това с четка за сладкиши. Разстелете растителното масло от двете страни на рендето и започнете процеса. В намаслена ренде продуктите се настъргват много по-бързо.
Самото растително масло не влияе на вкуса на продукта, който стържете. Но честно казано, нека кажем, че не е необходимо всеки път на рендето с олио. Така че, например,кашкавалът се отделя добре, можете да навлажните уреда с обикновена вода.
Знаете ли този трик?