Винаги свършват първи, когато ги поднасям на гостите: Болярски рулца от пилешки гърди -...
11 Август 2016
554935
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако искате да приготвите нещо грандиозно, удовлетворяващо и бързо, тези пилешки рулца са винаги печеливши! Те са обичани от всички - от малки до големи.
Приканваме ви да опитате и да сготвите това вкусно, ароматно и красиво ястие. Деликатното пилешко филе със сочна ароматна плънка няма да ви обремени и с ненужни калории.
Болярски пилешки рулца:
СЪСТАВКИ:
- 2 половини пилешко филе (или 1 цяло парче гърди - пеперуда)
- 50-70 гр. настърган кашкавал
- 2-3 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 малка връзка магданоз
- 2-3 супени лъжици майонеза
- сол и черен пипер на вкус
- олио
ПРИГОТВЯНЕ:
- Пилешки гърди нарежете на слоевете, леко начукайте и поръсете със сол и черен пипер.
- Пригответе плънката.
Обелете и настържете моркова. Смесете го с кашкавала, също настърган, нарязания магданоз, чесъна, прекаран през преса и майонезата. Леко посолете и разбъркайте.
Поставете малко количество от плънката върху всяко парче пилешко и навийте на стегнато руло. Здраво увийте с конец.
Изпържете рулцата в олио до златисто кафяво, след което махнете конеца. Долейте в съда малко вода или бульон и пъхнете ястието да се запече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.
Може да ги сервирате топли ил студени с гарнитура по избор.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари